onsdag 25 juli 2012

Gavdos, dag 1 och lite dag 2.

När man har semester och är bosatt mitt i en semesterort vill man gärna åka iväg lite. Så fungerar jag i vilket fall. Eftersom att jag och Kexet firar att vi har hängt ihop i ett år i dagarna tänkte vi att vi åker iväg bara vi och myser i någon vecka. Målet blev Europas sydligaste ö, Gavdos. Känd (och väldigt okänd) för sina vackra stränder, hippie-kollonier och underbara natur. Vi var väldigt pepp och såhär såg det ut. 

 Vi tog båten ifrån Chora Sfakion och väntade i hamnen och åt frukost. En riktig hit.

 Båten var full med hippies och otåliga semesterfirare. Och en massa vatten. Vi styrde i alla fall rätt söderut och skulle inte stanna förrän 5 mil senare.

 Här slog vi oss ner för att invänta den grekiska natten och stjärnhimmel. Vi sov samtliga nätter under bar himmel och det var vackert, fridfullt och helt underbart. Och ganska sandigt. 

 Eftersom att vi inte hade någon el, stängde vi av mobilerna och gick och lade oss när det blev mörkt och vaknade när det blev ljust. 

Dag nummer två bestämde vi oss för att traska västerut. Vad som hände där och vad vi såg får ni se vid nästa uppdatering. 

3 kommentarer:

  1. Ser jätte fint ut :) väntar med spänning på fortsättning av resan :) Kram mamma

    SvaraRadera
  2. alltså så fint. önskar jag hade nån att dela sånt med <3

    SvaraRadera
  3. Tack fina du! :) Ja! Det är livet! <3

    SvaraRadera